< VISSZA

FILM/ZENE: Testről és lélekről


magyar játékfilm, 116 perc, 2017
magyar nyelven

Időpontok:

Rendező: Enyedi Ildikó

Zene: Balázs Ádám
Forgatókönyvíró
: Enyedi Ildikó
Operatőr: Herbai Máté

Szereplők: Borbély Alexandra, Morcsányi Géza, Schneider Zoltán, Nagy Ervin, Tenki Réka, Bata Éva, Jordán Tamás, Békés Itala, Mácsai Pál

Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Próbálnád megszeretni? Hogy lehet az, hogy éjjel, egymástól több kilométerre, magányos ágyatokban fekve egymáséi lehettek, de nappal, hús vér valótokban egymással szemben állva még egy vacak első randevút sem tudtok normálisan lebonyolítani? És mi van, ha a második találkozó is kínosan sikerül? A harmadik meg kifejezetten szégyenletes? Feladnád? És ha feladnád, kibírnád?

Az én XX. századom, a Bűvös vadász, a Simon mágus rendezőjének Arany Medve-díjas filmjéhez napjaink egyik legfoglalkoztatottabb magyar filmzeneszerzője, Balázs Ádám komponált a titokzatos történethez méltó zenét. Balázs, aki nem mellesleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Zeneszerzés tanszékének oktatója, olyan filmek zenéjét jegyzi, mint az Oscar-díjas Mindenki, az Utóélet, a BÚÉK, a Nagykarácsony, A feleségem története, a Nyugati nyaralás vagy a Magasságok és mélységek. Munkáiról és a filmzene titkairól Varga Ferenc kérdezte őt a Filmzene podcastban, amely itt meghallgatható.

A Testről és lélekrőlben elhangzik és fontos szerephez jut Laura Marling What He Wrote című száma is.

A vetítésre az Uránia FILM/ZENE sorozatának részeként kerül sor.
A teljes program elérhető itt.

A programsorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.


Forgalmazó: Mozinet

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató