Exhibition on Screen: Rembrandt

2024. június 30. 11:00 - 13:00

Helyszín: Díszterem

A londoni National Gallery és az amszterdami Rijksmuseum közreműködésével 2014-15 fordulóján, a mester halálának 350. évfordulója alkalmából mutatták be Londonban minden idők egyik lerggazdagabb Rembrandt-kiállítását (egyébként a budapesti Rembrandt-tárlattal párhuzamosan). Erről készült a film, amelynek rendezője kiváltságos, egyedülálló hozzáférést kapott mindkét múzeum anyagához. Rembrandot mindig újra kell nézni, erre ad kitűnő lehetőséget ez a remek összefoglalás. 

A kiállítás a mester utolsó éveinek csúcspontjaira fókuszál. Az ezen időszakban alkotott mesterművek minden egyes darabja oly kifejező és őszinte, hogy segítségükkel a művész és az ember arcképét is megrajzolhatjuk. A film a kiállítás minden kulcsfontosságú darabját vezető kurátorok és művészettörténészek bevonásával mutatja be. Sokak számára Rembrandt a legnagyobb valaha élt művész, a film azonban igyekszik feltárni a legenda mögött rejtőző embert is.

A Exhibition On Screen 2023-as évadának további előadásai az Urániában >>

Jegyinformációk

Belépőjegy: 3600 Ft
Diák, nyugdíjas és pedagógus kedvezmény: 3200 Ft

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában, online felületén, valamint az Interticket hálózatában

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a kedvezmény érvényesítésére csak a pénztárban történő jegyváltáskor van lehetőség. A kedvezményekre a jogosultságot a pénztárnál kérjük igazolni.

Rendező: Phil Grabsky

"A National Gallery és az Exhibition on Screen vállalkozás együttműködésének köszönhetően az egyedülálló kiállítást azok is élvezhetik, akik nem tudnak Londonba utazni." Rembrandt: az életben egyszer adódó kiállítás (artportal.hu)

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató