Jackie Chan az Urániában / 2017. 04. 23.

Jackie Chan volt a Kínai Filmfesztivál megnyitójának díszvendége az Urániában

2017. április 23. 00:00 - 00:00

Helyszín: Díszterem

Jackie Chan volt a Kínai Filmfesztivál megnyitójának díszvendége az Urániában

Világsztárt fogadott filmszínházunk a Kínai Filmfesztivál vasárnap délutáni megnyitóján: testőröktől és rajongóktól körülvéve Jackie Chan is eljött az eseményre, amelyet együtt nyitott meg Balog Zoltánnal, az emberi erőforrások miniszterével, Csang Hung-szennel, a Kínai Állami Sajtó-, Kiadó-, Rádió-, Film- és Televízió Főhivatal miniszterhelyettesével és Tuan Csie-lung kínai nagykövettel.

Jackie Chan a Kung Fu Yoga című filmjének díszbemutatója előtti fogadáson találkozott Balog Zoltánnal, aki vicces karatemozdulattal üdvözölte. Számos szelfi is készült a harcművész filmsztárral, aki az Uránia vendégkönyvében is otthagyta bejegyzését. Az Uránia színpadjára lépve a közönségnek elmondta, hogy kínai-indiai koprodukcióban készült új filmjében ötvöződik a kínai és az indiai kultúra, a kung-fu és a jóga, a történet pedig megtörtént eseményt dolgoz fel. A Filmben egyébként Jackie Chan egy régészt alakít, aki indiai kolléganőivel Magadha kincse után ered. Beszéde végén egy tőle szokatlan alakításra is vállalkozott: elénekelt egy dalt a Magyar-Kínai Két Tanítási Nevű Általános Iskola diákjaival.

Balog Zoltán arról beszélt, hogy  "van egy közös nyelvünk kínaiaknak és magyaroknak, kínaiaknak és európaiaknak, és ez a közös nyelv nem más, mint a kultúra nyelve". A miniszter a két ország kulturális kapcsolatairól elmondta, hogy tavaly Bartók Béla műveit hallhatta a kínai közönség Sanghajban, 2015-ben az ősi Kína művészetét bemutató kiállítás nyílt az Iparművészeti Múzeumban, 2014-ben Munkácsy Mihály műveit láthatta a kínai közönség Sanghajban és Pekingben, ahol 2013-ban nyílt meg a Magyar Kulturális Intézetet.
Csang Hung-szen, a Kínai Állami Sajtó-, Kiadó-, Rádió-, Film- és Televízió Főhivatal miniszterhelyettese beszédében kifejtette, hogy a kínai filmművészet több mint 110 éves múltra tekint vissza és főként az elmúlt tíz évben nagy fejlődésen és reformon ment keresztül. Megjegyezte, hogy mára Kína a világ filmgyártó nagyhatalmává és a legtöbb mozivászonnal rendelkező filmpiacává vált.

A Filmfesztivál 2017. április 24-től április 29-ig tartott. Ideje alatt 2016-os év tíz legsikeresebbnek bizonyult filmjéből láthattunk kettőt: A Mekong-művelet / Operation Mekong című akció thriller 2016-ban (a Nagy Falat éppen megelőzve) a 3. helyen végzett a kínai mozi-pénztáraknál, míg a Megtalálni az igazit / Book of Love című romantikus komédia a 10. helyet szerezte meg magának ugyanebben a versenyben. Az Ősi folyók / Mountains May Depart pedig a 2015-ös Cannes-i Fesztivál versenyprogramjában debütált.

Jackie Chan dedikálta az Uránia emlékkönyvét
Jackie Chan dedikálta az Uránia emlékkönyvét

Maszkviselés és egyéb járványügyi intézkedések

Hírlevél feliratkozás

Az Uránia heti moziműsora

Uránia Nemzeti Filmszínház Online

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Uránia Aranykönyv

MMA

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó átmenetileg zárva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató