Zsidó Művészeti Napok

Változatos művészeti programok az Urániában

2016. május 29. - 2016. június 12.

Helyszín: Díszterem

A Zsidó Művészeti Napok idén tavasszal először kerül megrendezésre Budapesten. Az új rendezvénysorozat a zsidó kultúra sokszínűségét változatos művészeti produkciókkal, több belvárosi helyszínen kívánja bemutatni az érdeklődő közönségnek.

Az első Zsidó Művészeti Napok 2016. május 28 – június 14.  közötti időszakban kerül megrendezésre. Májusra egyre hosszabbak és melegebbek a nappalok, önkéntelenül nyitottabbá válunk az újra, befogadóbbá mindarra, ami feltölt minket.  Mi ennek a  szellemében rendezzük meg ezt a kivételesen különleges tavaszi programsorozatot.

A Zsidó Művészeti Napok egy multikulturális befogadó tér, ahol nemcsak keresztezik egymást, hanem a zsidó kultúra fókuszba állításával eggyé válnak a különböző művészeti ágak.  A színház,  a  komoly-, és könnyűzene,  az  irodalom, a film, a tánc, amely műfajok mindegyike hangsúlyos  a programsorozatban, a sokféleséget,  az alkotók pedig  a nyitott, és kreativ szellemiséget képviselik a produkcióikban. A minőségre garancia a felkért művészek névsora.

Az Urániában látható majd például Tony Lakatos, aki a világhírű jazz zongoristával, Jasper van't Hoffal közösen lép fel. Koncertet ad a friss Liszt Ferenc-díjas művész is, Lajkó Félix, aki ezúttal vonós triójával lép az Uránia színpadára. A magyar beat korszak egy jelentős fejezetét pedig Lerch István és Malek Andrea koncertje idézi fel a capella koronázatlan királya, a Singer Street vendégszereplésével.
Somló Tamás egy csokorra valót nyújt át több évtizedes pályafutása dalaiból, többek között Geszti Péter és Gerendás Péter társaságában. Gálvölgyi János pedig Hernádi Judittal és Benedek Miklóssal közös kalandjaikat osztják meg a közönséggel.

A ZSIMÜ programja az Urániában:

Szó és Zene | Május 29. 19:00
Négy kiváló magyar író olvassa fel egy-egy szabadon választott írását, három fantasztikus jazz muzsikus pedig zenével illusztrálja a felolvasásokat.

Ébredés | Június 1. 19:00
Koncert Lerch István, Erkel-díjas zeneszerző dalaival, Malek Andreával és a SuperGroup zenekarral. A koncert  vendége a Singer Street együttes.

Lajkó Félix Trió | Június 2. 19:00
A friss Liszt Ferenc-díjas zseniális művész vonós triójával lép színpadra, és a közkedvelt szerzeményei mellett új kompozíciókkal is megörvendezteti a közönséget.

Tony Lakatos és Jasper van’t Hof | Június 4. 19:00
A két kitűnő zenész - Jasper van't Hof jazz zongorista, és Tony Lakatos szaxofonos - játékát élvezheti ezen az estén a jazz-t szerető közönség.

Két zsidó Amerikában | Június 5. 20:00
Horgas Eszter fuvolaművész új, izgalmas produkciója Bernstein és Gershwin legismertebb darabjait dolgozza fel, rendhagyó módon táncosok előadásával.

BOOGIE! | Június 11. 20:30 AZ ELŐADÁS TECHNIKAI OKOK MIATT ELMARAD!
Somló Tamás egy csokorra valót nyújt át több évtizedes pályafutása dalaiból, amelyek tolmácsolásában kitűnő zenész barátai segédkeznek.

Jókedvet adj, Uram! | Június 12. 19:00
Gálvölgyi János estje művészbarátaival - Három kiváló, és népszerű színész, és egy nagyszerű zeneszerző-zongorista ezen az estén szerepekről, rendezésekről, próbafolyamatokról, rádiós és televíziós felvételek kulisszatitkairól most a közönség jelenlététben beszélget.Tovább a Zsidó Művészeti Napok honlapjára

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató