Animált Horror

2022. november 27. 00:20 - 01:30

Helyszín: Diszterem

A Frankenstein-művelet
José María Fernández de Vega, Spanyolország, 2022, 11'
Három testvér törött próbababára bukkan a kukában, és elhatározzák, hogy újra összerakják mindabból, amit találnak. Majd megpróbálják életre kelteni, mint Dr. Frankenstein a szörnyetegét. 


98M3
Juliette COSTES, Joanna CHARPENTIER, Mélanie HYVERT, Lisa PEREZ, Victoria WARD, Franciaország, 2022, 5'5"
June frissen végzett fiatal építész. Ki sem látszik a munkából, túlórázik, éjjel-nappal dolgozik, mígnem kicsúszik a kezéből az irányítás, amikor egy kis szivárgást észlel a lakásában. June küzd a kiégés ellen, és próbálja megmenteni a munkáját, elhanyagolva a lelki egészségét. Belesüpped a szorongásba, de végül úgy dönt, hogy elengedi magát, és arra koncentrál, ami igazán számít: saját magára és a jólétére. 


Üvöltés
Lewis van der Werf, Hollandia, 2021, 2'9"
Egy farkasfalka alfahímje utolsó órájának vagyunk tanúi. Miközben üvölt a holdra, látjuk, hogyan adta életét a falkáért. 


Ylva
Emeric MEYER, Yann DOMINGIE, Franciaország, 2021, 4'29"
Ylvának ki kell szabadítania a hegybe zárt viking harcosok lelkét, de ehhez kénytelen szembenézni egy démonnal. 


La Soglia
Nicolò Tonani, Simone Colombo, Sofia Gasparetti, Olszország, 2022, 4'29"
Egy sorozatgyilkos egy szállodában keres menedéket, miután a rendőrség azonosította. Szembesül belső démonával, egy vérszomjas kígyóval, aki újabb áldozatot követel. A rosszra csábító hüllő megpróbálja rávenni a férfit, hogy ragadjon el egy újabb lelket, így kényszerítve őt arra, hogy szembenézzen a traumával, amely kegyetlen gyilkossá tette. 


A körülöttünk élő vadálalatok
Natalia Durszewicz, Lengyelország, 2021, 6'
A szürreális környezetben játszódó film az áldozatok és a ragadozók szerepcseréjéről szól. A legsebezhetőbbek szemszögéből mutatja be a világunkat, akiket nap mint nap megölnek, megesznek, bántalmaznak, mások szórakoztatására kihasználnak, arra kárhoztatva őket, hogy megrekedjenek az alsóbb társadalmi osztályban. Ezt a világot az egyenlőtlenség, megosztottság, brutalitás és a túlélésért folytatott állandó küzdelem uralja. Egy ilyen valóságban nehéz ártatlannak maradni. A préda ragadozóvá válik, a ragadozó prédává.


Harag
Julia Siuda, Lengyelország, 2021, 5'
A film a növekvő düh, a frusztráció és az agresszió problémájával foglalkozik, amely kiutat keres. A film hősnője képtelen kontroll alatt tartani a haragját. Elveszíti magát az érzelmekben, nem bírja elviselni a feszültséget. Az animáció elfojtott dühöt és képzeletbeli fizikai erőszakot mutat be takarékos, de kifejező plaszticitással, organikusan sűrű vonalakat és megfelelően kifejező színeket használva. A természetes hangok (mint a törött csontok és sérült testrészek) felerősítik az érzelmek naturalista üzenetét. 


Mizofónia zenekar
Daniela Hýbnerová, Csehország, 2022, 5'59"
A szomszéd lakásokból érkező zajok a zajkeltők alakját öltik, és betörnek egy fiatal hölgy lakásába, akit az őrületbe kerget ez a horrorisztikus hangzenekar. De meg kell tanulnia együtt élni a problémájával.


Kiszakadás
Clément Del Negro, Charlotte Fargier, Héloïse Neveu, Camille Souchard, Nalini Bashin, Mikko Petremand, Matthias Bourgeuil, Franciaország, 2022, 5'48"
Egy fiatal méhnek össze kell szednie magát, ha túl akarja élni Pusztító Lódarázs betörését a kaptárba. Ez a kaland lehetővé teszi, hogy felfedezzük az első pillantásra utópisztikusnak tűnő kolónia sötét oldalát. A film a méhek világát is mélységeiben feltárja, rávilágítva az ismeretlentől, a sötéttől, a klausztrofóbiától való félelemre, méghozzá egy makrokamera segítségével, amely követi a szereplőt egy alternatív és ijesztő univerzumban. 


Jumalauta
Karri Esala, Finnország, 2022, 2'24"
Egy kiszáradt torkú fickó alkoholra vágyik. Vakmerősége a tudtán kívül a körülötte élőkkel szembeni erőszakban nyilvánul meg. 


Banán és fagyi
Risto Kütt, Észtország, 2022, 3'8"
Történet egy banánról, aki hirtelen mindent félredob, csak hogy üldözőbe vegyen egy fagylaltoskocsit némi finomságért. 


Vörös nyúl
Rory Kerr, írország, 2022, 4'50"
Egy antropomorf nyúl azért töri magát, hogy békére és nyugalomra találjon az otthonában. Próbálkozásait a vállán ülő destruktív kisördög hiúsítja meg, aki örömét leli abban, hogy lenullázza a nyugalom minden esélyét. 


Merülés
Kevin Merzoug, Youssef M'barek, Anthony Koson, Mayank Modi, Robin Audras, Franciaország, 2021, 4'
Miután kimerítette a Föld összes erőforrását, az emberiség elhagyja otthonát, hogy egy másik bolygóról merítsen energiát. Egy ipari katasztrófa azonban veszélybe sodorja az életüket.


Pontykarácsony
Anna Heribanová, Csehország, 2022, 8'
A rövid naturalista dramedy egy igazán bájos családi film. Valahol, egy távoli kis faluban pontyok a hagyományoknak megfelelően készülődnek a békés és boldog szentestére. Ám a karácsony már régóta nem ezekről az értékekről szól. Az egész éves fogyasztás csúcspontjává vált, és vannak, akik e szent napok tiszteletére az életüket is elveszíthetik. 

A filmket eredeti nyelven, angol felirattal vetítjük.

A program megtekintését 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.

Tovább az Animált éj részletes programjára >>

Jegyet kizárólag online lehet vásárolni az Anilogue honlapján. Valamennyi vetítés egy jegygel látogatható. 

Jegyinformációk

Normál jegyár: 2950 Ft
Diákjegy: 1950 Ft

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató