„250 javaslat magyar történelmi filmre” – Könyvbemutató

2022. február 17-én a kávézóban

2022. február 17. 17:00 - 18:30

Helyszín: Uránia kávézó

Az utóbbi években számos író, újságíró, közéleti személyiség fogalmazta meg, hogy kevés történelmi film készül Magyarországon, és amelyek elkészülnek, azok többsége nem a történelmi hitelességet és nem a nemzeti öntudatot erősíti. Az Üveghegy Kiadó új kiadványa ehhez a témához kíván hozzászólni építő módon. Szerzői: Deák-Sárosi László, PhD filmesztéta, költő, aki a kötet szerkesztője is egyben; Gáspár Ferenc író; Jenei Miklós történelemtanár és Szabó Győző magyar-olasz szakos tanár, akik összesen 250 filmötletet, javaslatot fogalmaznak meg és tesznek közzé történelmi filmre. E javaslatok részleteiről, illetve a kiadvány céljáról és tartalmáról is mesélnek majd a könyvbemutatón, 2022. február 17-én az Uránia kávézójában, ahol a szerzők mellett megszólal Jelenczki István filmrendező, Tari János filmrendező, egyetemi docens, valamint Véghelyi Balázs költő, az Üveghegy Kiadó vezetője, aki az est házigazdája is egyben.

A kiadvány a helyszínen megvásárolható.

A rendezvényre a hatályos járványügyi szabályozásokkal összhangban kerül sor. Az orrot és a szájat eltakaró védőmaszk viselése a program teljes időtartama alatt kötelező. A belépéshez a védettségi kártya felmutatása nem szükséges.

A rendezvényen a részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni online, az alábbi űrlap kitöltésével, emailcímenként két fővel lehet. A sikeres regisztrációról a rendszer automatikus megerősítést küld. Amennyiben a megerősítő email nem érkezik meg röviddel a regisztráció után, kérjük, azt az info@urania-nf.hu címen jelezze kollégáink felé.

 

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Met 2024-25

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató